Judith-in-Nice.reismee.nl

Salut à Nice

Hallo allemaal,

Ik zit nu alweer drie dagen in Nice en dus de hoogste tijd om een verhaal te plaatsen. De afgelopen dagen zijn heel erg snel gegaan. Alles begon bij het afscheidnemen. Op zaterdag ben ik rond een uur of een vanuit Rotterdam naar Nice gevlogen. Afscheidnemen is echt niet leuk!! Mijn tranen bleven maar gaan. Er waren behoorlijk wat mensen naar het vliegveld gekomen omons uit te zwaaien. Bedankt allemaal!! Toen we eindelijk door de douane waren, duurde het even voordat we gingen vliegen.Het had te maken met de vliegregels uit Frankrijk, of was het toch mijn rode koffertje? Gelukkig konden we vanuit het vliegtuig naar iedereen op het dek zwaaien. Het halve dek stond namelijk vol met familie en vrienden van Carlijn en mij.

De vlucht ging erg snel. Toen we geland waren, zag ik gelijk waarom ik naar Nice wilde gaan. Wat een mooie stad. Het weer was heerlijk! Palmbomen, mooie huizen, strand en helderblauwe zee! We hadden afgesproken met eigenaresse van het appartement dat we direct zouden bellen als we geland waren. Dit deden wij gelijk maar geen gehoor! Het telefoonnummer was van een tussenpersoon die onszou binnenlaten, aangezien de eigenaresse niet in Nice was.Dus wij zijn op de bonnefooi een taxi ingestapt en naar het appartement gereden. De taxichauffeur was heel erg aardig en we konden hem goed verstaan. Hij reed over de beroemde boulevard promenade des anglais. Nog geen vijf minuten lopen van ons appartement. Toen we aankwamen bij dit appartement gingen wewederom bellen. Eindelijk kregen weiemand aan de telefoon. Alleen diegene wist niet dat we zouden komen en bij welk appartement we stonden. Heel fijn! We moesten daarom een uur wachten totdat er iemand zou komen. Daar sta je dan. In een drukke straat met alje koffers. Gelukkig was er een klein caféetje naast ons appartement, zodat we iets konden drinken. Na een uurtje kwam er een lief vrouwtje ons binnenlaten. Het appartement is echt heel leuk. Typisch frans met vreselijk behang en bij elkaar geraapte meubels. Maar we hebben het goed getroffen. De kamers zijn groter dan we dachtten en we hebben alle benodigdheden tot onze beschikking. Het vrouwtje ging ons wat dingen uitleggen in snel ratelend frans. Bepaalde dingen meerdere malen omdat we er niks van begrepen. Toen zij weg was, hebben we belangrijke dingen uit de koffer gehaald en zijn weop zoek gegaan naar de supermarkt. Daar een paar dingetjes gekocht, naar huis gegaan, gegeten en een filmpje gekeken.

De volgende dag was het sopdag!!Het hele appartement is gestoft, schoongemaakt, gestofzuigd en gedweild. Wat een gedoe zeg!! We zijn een hele dag beziggeweest, maar dan heb je wel wat. Toen we klaar waren, moesten we douchen met koud water, ook fijn!! en zijn we lekker uiteten geweest. We vonden dat we dat wel verdiend hadden. We hebben eventjes over de boulevard gelopen en daarna bij een leuk italiaans restaurantje gegeten. Die avond hebben we vooral veel geskypt! Gisteren hebben we wat meer van Nice gezien. We hadden lekker uitgeslapen, weer gedoucht met koud water entoen Nice ingegaan. Eerst zijn we naar de Intermarché gegaan om wat boodschappen te doen. Het is best duur, dus we moeten goed zoeken voor wat leuke prijsjes. Daarna hebben we snel gegeten en zijn we richting de winkels gegaan. Niet ver van ons appartement ligt een winkelstraat met grote warenhuizen en heel veel winkels! Erg vervelend!:d s'avonds hebben we lekker gegeten en een filmpje gekeken.

Vandaag gaan we naar het strand! Morgen hebben we een introductiedag en dan gaat het allemaal beginnen. Woensdagavond hebben we al een picknick van de studentenvereniging. Ik ben erg benieuwd! Volgende keer zal ik dan wat meer vertellen over de school. Ik begin nu steeds meer te wennen gelukkig. In het begin is het allemaal nog zo raar. Je hebt het gevoel dat je binnen een paar dagen gewoon weer thuis zit. Ik mis iedereen wel heel erg!

Bedankt voor alle lieve smsjes, krabbels en mailtjes! Tot snel!

Judith

Willemijn

Lieve Juud,
Gelukkig is het allemaal naar je zin! Fijn dat het appartment nu lekker schoon is en dat het echt voor jullie is. Hopelijk voel je je snel thuis.
Succes met alles en tot je volgende verhaal!
Willemijn

Lidian

Hé Juud!

Wat leuk om jouw blog te lezen over je avonturen in Nice!

Geniet van deze tijd!

Liefs Lied

Linda

Judith! :D
Wat leuk om van je te horen!
Geniet van Nice, samen met Carlijn :)

Monique

Hoi Hoi,

Wat fijn dat het appartement naar je zin is, al is de aankomst aldaar niet helemaal volgens plan verlopen. Ik begrijp dat het best moeilijk is om alle lieve mensen om je heen een poosje niet te zien, maar gelukkig leven we in een tijd waarbij het Internet jou middels krabbels op Hyves en reacties op deze site er doorheen zullen helpen. En ik denk dat je achteraf zult zeggen dat je tijd daar voorbij gevlogen is. WIJ gaan je sowieso op de voet volgen en wensen je onwijs veel succes bij je studie en geniet maar lekker van deze tijd. Je hoort van ons....Veel Liefs Monique ( en Henry natuurlijk) XXX

Marcelle

Nee, afscheidnemen is niet leuk, maar je kon ook lachen door je tranen heen toch? Maar dat je nu zo aan het soppen bent! Goed idee, moest ik ook eens doen!
Heel veel plezier verder, geniet van Nice en succes met de studie!

Carmen

Ik mis je! ;)
thank god there is skype :)
ik hoop dat school leuk is! groetjes aan Carlijn en enjoy :)

xxxxx

Miranda ( vd slager)

Hey Judith, leuk je reisblog......ben benieuwd naar je foto's.
Geniet ervan.
Liefs Miranda

Francis

Oooh juuud, wat spannend allemaal! Je zal daar vast een super mooie tijd gaan beleven en leuke dingen meemaken!
Ik blijf je blog volgen! Veel plezier voor jou en je vriendin!

Roy

Hey judith; tijd geleden!!

Heel veel plezier in Nice, zal wel goed komen.
Blijf je blog volgen (ik zit ook in frankrijk: Paris! voor mijn stage)

Marjolein

Juuuuuddd:D:D

Wat leuk om wat van je te lezen!!!!
Ben blij dat het goed met je gaat! En die tranen waren gelukkig na de douane al weg toch?

Heel veel plezier chick!!!

Tine

Lieve dochter,

Wat leuk om je blog te lezen, en ja die tranen hé. Ik denk maar zo, ze zijn rond gemaakt zodat ze goed rollen.

Mutti

Mart

Zo te lezen gaat het helemaal goed komen. De volgorde is helemaal okay: eerst een bar, daarna spullen kwijt raken, daarna pizzeria en pas de volgende dag schoonmaken. RESPECT!

Nu nog de ontbrekende voedingen van laptop en mobiel zien te vinden en dan gaat het helemaal goed komen.

Succes!

Daddy

Vincent

Juud, na alle voorbereidingen is het nog niet helemaal goed gelopen met je computer, het mocht gewoon niet zijn...

Ik wil snel fotos zien van al je knappe franse vrouwelijke klasgenootjes!

Succes daar.

(helemaal in de sfeer van de rest van het gezin) BRUDDI!

ofzo...

Kimberley

Heee Juud,

Afscheid is altijd rot, maar nu zijn jullie er lekker en het klinkt allemaal fantastisch!
Leuk hoor die picknick vanavond, geniet er lekker van!

Ik blijf je verhalen volgen :D
Have fun daar meid!
Liefs, Xxxx

Niels

Coole blog! Ik zal proberen het te blijven volgen, maar aangezien het mailtje bij dit exemplaar bij m'n "ongewenste mail" kwam, ga ik niet beloven dat ik je al te dicht ga stalken ;).

Ow ja: ik sluit me aan bij Vincent. Liefst naakt!

Veel plezier en geniet van de rijke, knappe, Franse garçons!

'Bovengenoemde'

Rogier en Simone

Hee Juud:)
Leuk om je verhalen zo te lezen! Klinkt allemaal echt super! Mooi dat je het toch naar je zin hebt zo snel al! En er is genoeg om contact te houden met ons hier en voor je het weet ben je weer terug!
Niet te lang wachten met foto's he! We gaan je volgen!!
xxxxx

Anouk

Juudje!

Handig dingetje dit! Zo te lezen klinkt het heerlijk daar. Ik zou zeggen; geniet ervan! ;) Want de tijd gaat snel om als je het leuk hebt..

Emile

Dag lieve Judith,

Hoorde pas vandaag over je blog. Erg leuk die foto's en verhalen. Oma Mies heeft ze net ook gezien en gelezen. We blijven je volgen hoor!

Zo te lezen gaat het goed met je. Wel even wennen maar het gaat lukken!

Veel liefs en 5 dikke kussen van ons allemaal,
Emile

Mattanja

Lieve Juud!

Ik ben je zo erg aan het missen! Eet je wel gezond ;)?
Haha, grapje hoor :)

Liefs Mattanja