Nice, Au revoir!
Hallo allemaal,
Morgen vlieg ik alweer terug naar Nederland. De laatste maand is heel erg snel gegaan. Op 1 november vloog ik weer terug van Nederland naar Nice. Ik was even voor een klein weekje naar huis geweest. Het was toch wel weer moeilijk om afscheid te nemen, maar ik kon snel wennen. Ik wist dat de komende tijd snel zou gaan. Deze anderhalve maand ga ik al mijn vakken afsluiten. Ik heb veel mondelingen, projecten en tentamens. Best spannend allemaal.
De tweede week van November kwamen Carlijn dr vader, oom en tante. Dat was erg gezellig. We zijn nog een keer naar Cap Ferat geweest en de andere dagen zijn door Nice heengewandeld. Ondanks alle stress deze periode ben ik Nice meer gaan waarderen. De stad is echt geweldig! Alleen was ik de school een beetje zat. We hadden zoveel projecten en toetsen. Ik zat bijna elke dag langer op school. Daarnaast ik moest iets nieuws trotseren. Presenteren in het Frans. Iets waar ik in Nederland geen hekel aan heb, is hier toch wel even anders. Gelukkig hebben de fransen medestudenten wel bewondering voor je. Uiteindelijk ben ik alles goed doorgekomen. We moesten even bikkelen, maar uiteindelijk zijn alle projecten goed afgerond.
Naast school probeerde ik zoveel mogelijk medestudenten te zien. De studenten van de IBM had ik bijna niet meer gezien. Omdat onze roosters zo anders waren, lukte het nooit om wat af te spreken. Heel erg jammer, want met name in het begin zijn we heel veel met elkaar opgetrokken. Afspraken maken met Franse studenten is echt een ramp. Zij volgden nog meer vakken en hadden dus een heel krap rooster. en naast school is het niet gelukt met hun wat af te spreken. Met de exchange studenten hebben we nog wel wat feestjes gehad. Zo hebben we käse spätzle gegeten, een echt oostenrijksgerecht, en hebben wij een Sinterklaasfeestje gegeven. Ook hebben we etentje gehouden voor Carlijn haar verjaardag! Haar familie was ook nog op bezoek geweest, wat deels een verassing voor Car was.
De tweede week van december begon het leren. We veranderden in kluizenaartjes. Franse stof in je hoofd krijgen duurt toch net wat langer dan het Nederlandse. Pff! We werden helemaal gek. Alle andere exchange studenten waren al klaar en gingen feest vieren, terwijl moesten bikkelen. De tentamens zijn over het algemeeen wel oke gegaan. Het blijft heel anders. We moesten veel teksten analyseren tijdens de tentamens en heel veel schrijven. Dus ik ben erg benieuwd hoe alles uiteindelijk gegaan is. De laaste week hebben we vooral wat uitgerust, cadeautjes gekocht en de kerstmarkt in Nice bezocht.
Op dit moment slapen wij bij vrienden. We zijn gisteren uit ons huisje gegaan. Nu nog een laatste etentje en dan moeten we afscheidnemen.
Hopelijk kunnen we morgen de lucht in!
Bedankt voor alle lieve berichtjes de afgelopen maanden! Het was heel fijn nog zoveel van jullie te horen! Tot snel in Nederland!
Judith
Jaaaaaaaaaaaa! Je komt weer terug! Ik heb je ZO gemist!
Wat is het uiteindelijk snel gegaan meid! Ik hoop idd dat jullie vlucht morgen gaat! Zal duimen :D
Heeeele goede reis! En geniet lekker weer van iedereen in NL!
Liefs & kusjes Kim
Lieve Judith,
Wat een mooi verhaal weer , en wat knap om alles in het Frans te doen, als je jong bent blijft het wel hangen, maar ben je Tante me Leentje , dat werkt anders.
Ik wens je een behouden thuiskomst en Mooie Kerst- dagen, en een gezond 2011.Liefs Gewoon Leni
Ha lieve Judith!
Welkom weer hier in winterwonder Nederland... Hoop dat je een goede vlucht hebt en dat we je weer snel zullen zien!
Geniet van je thuiskomst!
En ik ben gewoon trots! Punt.
He Juudje! Leuk om nog een laatste berichtje te krijgen. Hoop dat je vliegtuig ook echt vliegt vandaag en dat je gauw weer terug bent hier in Nederland! Tot snel! dikke knuffel, meike
Lieve Juud,
De tijd is gevlogen!! Stiekem wel heel gezellig dat je nu weer richting huis komt, want we hebben je gemist!
Liefs! xxx
Hey Judith
Super leuk dat je weer terug bent! Lekker in het koude Nederland. Kan je gezellig de feestdagen hier vieren.
En wij plannen snel weer een gezellige date!
xx
Dag lieve Judith,
Welkom terug in ons koude kikkerlandje! Leuk om je gisteren weer even te zien. Nu even heerlijk bijkomen en ongetwijfeld ook bijkletsen!
xxx Tante L.!
He Juudje ik vind het heerlijk dat je weer bij ons bent.
Lekker in je eigen holletje slapen en dan even een knuffel brengen en gewoon staand douchen (lekker lang).
Maar ook gewoon weer een berg wasgoed en een rommelige kamer. ha ha dat hoort erbij.